Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, pożywne i nie jest kosztowne. Z całą pewnością najczęściej jemy pizze. Mocniej wrażliwi konsumenci smakują równie pyszne potrawy – canelloni, polentę czy włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w menu można znaleźć też nie tak znane dania, czy karta win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz dania z wielu części kraju. Dobra włoska restauracja stworzy naturalnie włoski nastrój.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wina włoskie
Żadna knajpka włoska, która aspiruje do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może zaniedbywać trunków. Posiłek we włoskim klimacie koniecznie musi zawierać również aperitiff. Kieliszek czerwonego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji cos zupełnie naturalnego. jemy w restauracji Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie montepulciano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie lamezia oraz cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – o ile naprawdę ma być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi posiadać różnorodną kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać wyjątkowość kuchni włoskiej bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie przygotować nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film