Włosi wiedzą, jak jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne i porządne dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest też smakowite oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie tylko smakują niesamowicie, niemniej jednak także są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie Kraków
Spójrz na kilka poniższych elementów, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to niemalże niezbędne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Krakow Restaurant
Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są doskonałe, jednakowoż te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca oraz osteoporozą i są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może płynąć swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.